2015. március 30., hétfő

Cikk: TOP 3 sablonos blogtéma - Lili-Rose D.

Sziasztok!
A mai első cikkemben a TOP 3 unalmas blogtémáról fogok nektek írni.
Honnan jött az ihlet a véleménynyilvánításhoz? Egyszerű! Manapság a blogger világában sok egyforma, szinte ugyanolyan történetet találunk. Itt felmerülhet bennünk a kérdés: Miért?
Szerintem ez elég jó kiindulópontnak.
Én is így kezdtem, lehet, hogy te is. Császkálsz az interneten, már szinte az összes könyvedet felélted, mígnem ráakadsz valami nagyon nézett blogra, ahol az író/írónő már elég sok kattintást és olvasót tudhat magának. Élvezed a történet minden egyes percét, míg végül elgondolkodsz:
-Nekem is lehet ehhez tehetségem. Egy próbát megér!
Ezzel a gondolattal vágsz neki a blogolás rejtelmeinek, vagy valami hasonlóval és itt jön az, mikor a bloggerek útjai kettéválnak.
A) lehetőség: Kitalálsz valami totál egyedi történetet.
B) lehetőség: Azt hiszed, hogy kitalálsz valami egyedi történetet.
Igen, itt most fókuszáljunk a B) lehetőségre. Erről fog szólni ez a cikk, mert végül is emiatt van annyi blog, hogy ki se látsz tőlük. Ha most, minden sablonos, unalmas blogot kitörölnének az íróik, akkor feleannyi vagy kevesebb lenne.
Kezdjük el a toplista felállítását, mert éjfélig sem fogok végezni, ha itt pepecselek ezzel a felvezetővel.

3. Túl nagy álmok 
Ide sorolhatjuk be azokat a történeteket, ahol szerelmes a lánygyerek, vagy fiú a legmenőbb ellenkező nemű emberbe a suliból. A valóságban, nem akarok senkit sem lelombozni, de ennek az esélye egy az tízezerhez. Körülbelül. Az ilyen sztorik többféleképpen kezdődhetnek, ennek ellenére mindig, mindenkor, mindenhol ugyanott végződnek. Mik ezek az alapkövek, amire az egész sablon épül?
-új vagyok a suliban
-régóta ismerem, régóta szeretem stb.
Persze a fanfictionök is ide sorolhatóak, de azok kissé előrébb állnak a toplistában. Ettől még ideveszem a Harry Potteren, Twilighton, Éhezők Viadalán, stb.-n alapuló, de nem fanfiction történeteket is. Ezekből is annyi van, hogy megszámlálni nem bírom!
Ott a főhős, aki varázsló/vámpír/hős, de nem tud róla, később rájön, beleszeret valami kulcsfontosságú szintén ugyanezekkel /vagy nem/ a képességekkel bíró ellenkező nemű emberbe és BUMM nagy a szerelem, végül sok viszontagság után összejönnek.
2. Romantikus nyáladzások felsőfokon
Ezek azok, amiktől képes vagyok a falra mászni! Körülbelül ugyanaz a kategória, mint amit feljebb említettem, csak sokkal nyálasabban, undorítóbban, hányingerkeltőbben találva.
Az egész ott kezdődik általában, hogy ott a tök menő lány, aki nyáron összejön a sráccal, de románcuk hatalmas fordulatokat vesz, csók, vita, könnyek, stb.
Van, akinek ez kell, ezt komálja, kivétel ez alól pár olyan, aki bár romantikus lelkű, még ezeket sem bírja, illetve a romantikaellenes brigád.
Személy szerint az utóbbiba tartozom, de van amit még elviselek. Viszont ezt az olyan mértékű nyáladzást, hogy hányingerem lesz tőle, inkább köszönöm, kihagyom. Ezer meg ezer ilyet olvastam már, még egy hasonló és brrrr. Vetekszik az első helyezettel.
3. Fanfiction árvíz
A blogger fele, nem viccelek a fele ezekről szól. Némelyeknek sikerül valami egyedit rittyenteniük belőle, de van aki olyan kedves, hogy phu!
Nyugi Lil, nyugi! Oké, szóval hogyan készülnek, azok a fanficek, amik full sablonosak? Az alappillér valamilyen banda szokott lenni, esetleg egy híres személy. Ha ez megvan, akkor előveszik a 3. vagy a 2. helyezettet. Valahogy így:
Fiona, a szürke kisegér hatalmas 1D rajongó, minden álma, hogy találkozhasson a fiúkkal, legfőképp Harryvel. Vajon valóra válhat ez a kívánsága, mikor a fiú vele egy iskolába kerül?
Csak úgy süt róla az ,,egyediség", igaz?
Második variáció:
Fiona, a legmenőbb lány a suliban barátnőivel londoni vakációra indul. Kedvenc bandájából az 1D-ből, Harry is ugyanott lebzsel, ahol ők. Ez remek kezdet Fiona álmához: egy nyári románchoz kedvenc sztárjával.
Ezektől a falra mászom, sugárban hányok stb. Sablon a köbön, de komolyan!

Remélem segítettem, azoknak, akik szeretnének blogot és el akarják kerülni ezeket a sablonos, unalmas témákat. A következő cikkem is ilyen random témában lesz, talán ez is, az is tetszik, illetve tetszeni fog.
Lili-Rose Dessauge


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése